מאמרים נוספים
קצבת נכות כללית היא קצבה חודשית שנועדה לספק מענה לנכים שאינם זכאים לקבל קצבאות אחרות. כל נכה שאינו מקבל קצבת נכות מכוח חוק קיים המטפל בקבוצת נכים מוגדרת, זכאי להגיש בקשה להכיר בו כנכה מכוח חוק הנכות הכללית. ברוב הפעמים מדובר בנכים כתוצאה ממחלה, מצב נפשי קשה, נכים כתוצאה ממעשה עוולה ועוד.
התהליך לקבלת קצבת נכות כללית הוא תהליך מורכב ולא קל. חשוב להכיר את המערכת הבירוקרטית של הביטוח הלאומי ולהתנהל מולה בצורה חכמה, יעילה ומיטבית.
מי זכאי לקבל קצבת נכות כללית?
כל תושב ישראל הסובל מליקוי שכלי או גופני שנגרם כתוצאה מתאונה, ממחלה או ממום מולד, ליקוי המונע ממנו לעבוד, להשתכר ולהשתלב בשוק העבודה ואשר עומד בתנאים הבאים:
הוא תושב ישראל, מעל גיל שמונה עשרה ועד גיל פרישה. במקרים יוצאי דופן גם בני שש עשרה עד שמונה עשרה יוכלו להגיש בקשה לקצבת נכות כללית.
מי שאינו עובד או שהכנסתו מהעבודה נמוכה משישים אחוז מהשכר הממוצע במשק.
מי שוועדה רפואית מטעם הביטוח הלאומי קבעה לו אחוז נכות רפואית משוקללת בגובה של שישים אחוז או מי שנקבעה לו נכות משוקללת בשיעור של ארבעים אחוז, כאשר לאיבר מסויים נקבעה נכות בשיעור של עשרים וחמישה אחוז לפחות.
מי שעקב נכותו כושר היכולת שלו להתפרנס ירד בחמישים אחוז לפחות ופקיד התביעות קבע לו דרגת אי כושר בגובה של שישים אחוז לפחות.
הזכאות לקצבת נכות כללית לאישה נשואה שאינה עובדת נבחנת במסלול שונה, מסלול של עקרת בית. היא תוכל לקבל קצבה אם היא לא עבדה במשך שניים עשר חודשים רצופים או עשרים וארבעה חודשים רצופים בארבעים ושמונה החודשים האחרונים שקדמו להגשת התביעה. אם הפסקת העבודה התרחשה לאחר הגשת התביעה, יבחן פקיד הביטוח הלאומי אם היא איבדה את כושרה לתפקד כעקרת בית ועליה יהיה להוכיח נכות רפואית בגובה של חמישים אחוז לפחות.
להתייעצות עם עו"ד ביטוח לאומי לחצו כאן
הזכאי לקצבת נכות כללית יוכל לקבל תוספת תלויים עבור ילדים, עד לשני ילדים , אך בתנאי שעדיין לא מלאו להם שמונה עשרה שנים, או שהם משרתים בצבא או בשירות לאומי, אך עד גיל עשרים וארבע שנים. סכום התוספת תיקבע בהתאם לדרגת אי הכושר שנקבעה לנכה.
הזכאי לקצבת נכות כללית יוכל לקבל תוספת עבור בן או בת הזוג אך בכפוף לתנאים הבאים: סכום ההכנסה של בני הזוג הוא עד 5,856 ₪ ובן הזוג אינו מקבל קצבה אחרת.
איך מגישים תביעה לקצבת נכות כללית?
יש למלא טופס תביעה לקצבת נכות כללית. אל הטופס יש לצרף את המסמכים הבאים:
מסמכים רפואיים כמו סיכומי מחלה, בדיקות דם וכל מסמך אחר המעיד על מצבו הגופני של המבקש.
עובד שכיר יגיש תלושי שכר, אישור מהמעסיק על תקופת העסקה ופירוט תשלומי דמי המחלה בחמישה עשר החודשים האחרונים.
עובד עצמאי יגיש הצהרה על שינויים בעבודה ובהכנסות עקב המצב הרפואי בצירוף שומות המס האחרונות.
אם לתובע יש הכנסות שלא מעבודה כמו פנסיה מחו"ל, תגמול ממשרד הביטחון, הכנסה הונית, הכנסה ממזונות, הכנסה מרכוש ועוד, עליו לצרף את פירוט ההכנסות.
את התביעה בצירוף המסמכים יש להגיש לסניף הביטוח הלאומי באזור המגורים של התובע.
עו"ד שרית גרטנר יצחק, צברה ידע מקצועי וניסיון רב שנים, ותשתמש בכל הידע והניסיון שצברה כדי לעזור לכם.
כתבה מעניינת אחוזי נכות ביטוח לאומי תאונת עבודה