מאמרים נוספים
גמלת נכות היא קצבה או מענק חד פעמי שזכאי לה מי שנפגע במהלך העבודה, ושביטוח לאומי הכיר בו כנכה מעבודה. קצבה או מענק חד פעמי עשויים להיות שווים לכם הרבה כסף, ובמידה ונפצעתם בעבודה יכול להיות שתוכלו לקבל גמלה. מה התהליך כדי לקבל אותה, איך היא נקבעת ולמה כדאי לקחת ייצוג של עורך דין? כל התשובות בפנים.
אדם שנפגע במסגרת העבודה זכאי לפיצויים וזכויות מהביטוח הלאומי. במקרה ואירעה לכם תאונה בעבודה, תוכלו להגיש תביעה לגמלת נכות שמגולמת בקצבה חודשית קבועה או מענק חד פעמי. הדרך לקבלת גמלת נכות יכולה להיות לעיתים ארוכה ומסובכת והיא כוללת את השלבים הבאים:
הגשת תביעה לדמי פגיעה
כדי להיות זכאי להגיש תביעה לגמלת נכות, הביטוח הלאומי צריך תחילה להכיר בנפגע כנכה מעבודה, ולכן תחילה יש להכיר בתביעה לדמי פגיעה והכרה בתאונה כתאונת עבודה.
דמי פגיעה הם תשלומים שמשלם הביטוח הלאומי לנפגע בעבור 91 ימי מחלה שלאחר התאונה.
הגשה של תביעה לדמי פגיעה נעשית על ידי טופס תביעה לתשלום דמי פגיעה, ודרכו תודיעו לביטוח לאומי על הפגיעה. בטופס זה תצטרכו לצרף ולפרט את פרטי המקרה, להוסיף מסמכים רפואיים ולהחתים את המעסיק שלכם.
קבלת דמי פגיעה
במקרה והביטוח הלאומי יכיר בתאונה כתאונת עבודה, תהיו זכאים לקבלת דמי פגיעה בעבור ימי המחלה שנעדרתם מהעבודה ומקסימום למשך 91 יום. במידה שלא התקבלה בקשתכם לדמי פגיעה, תוכלו לערער על החלטת הביטוח הלאומי.
יש לציין שעל הנפגע להגיש את התביעה לדמי פגיעה תוך שנה מיום הפגיעה.
הגשת תביעה לגמלת נכות
לאחר ההכרה של הביטוח הלאומי בנפגע כנכה מעבודה ובמידה ונותרה לו נכות, ביכולתו להגיש תביעה לקבלת גמלת נכות. את התביעה יכולים להגיש גם מי שחזרו לעבודה לאחר תקופת ההחלמה.
כדי לתבוע גמלת נכות, יש להגיש למוסד הביטוח הלאומי טופס תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה.
בטופס זה תצטרכו למלא את הפרטים האישיים שלכם, מקום העבודה, הנזקים והמגבלות שמהם אתם סובלים ולתאר את פרטי המקרה של האירוע בו נפצעתם.
לאחר הגשת הטופס ובחלוף זמן מה, תזומנו להופיע מול וועדה רפואית של הביטוח הלאומי.
וועדה רפואית
הוועדה הרפואית בפניה תופיעו מורכבת מרופאים ונציג המוסד לביטוח לאומי. הוועדה הרפואית כוללת שאלות של נציג המוסד לביטוח לאומי ומבדיקה גופנית.
קראו עוד על ועדה רפואית ביטוח לאומי תאונת עבודה
גמלת נכות - קבלת התוצאות
מספר שבועות לאחר מועד הוועדה תקבלו את תוצאות קביעת הוועדה . ככלל, במידה ונקבעו לכם מתחת ל9% אחוזי נכות צמיתה לא תהיו זכאים לתגמול, במקרה של 10% - 19% נכות, תיהיו זכאים למענק חד פעמי בסכומים משתנים – תלוי באחוזי הנכות ובגובה הכנסתם עובר לתאונה. במקרה שנקבעו לכם מעל ל 20% נכות היו זכאים לקבל קצבה חודשית קבועה.
כדאי תמיד להתייעץ עם עורך דין ביטוח לאומי מוסמך כבר בתחילת התהליך – תביעה יכולה לקחת זמן רב ולהסתבך, וייעוץ וליווי של עורך דין מהרגע הראשון יכולות לקצר לכם את התהליך, ולשפר לכם את הסיכויים להצלחה בתביעה. לשיחת ייעוץ חינם עם עו"ד שרית גרטנר יצחק התקשרו עכשיו: 08-8679088