מאמרים נוספים
תאונת עבודה מוגדרת בחוק כתאונה אשר אירעה תוך כדי העבודה ועקב העבודה של העובד השכיר אצל המעביד שלו, או אצל מישהו אחר מטעמו. לבעל עסק עצמאי תאונת עבודה תוגדר כתאונה שקרתה תוך כדי עיסוקו ועקב עיסוקו במשלח ידו.
כדי שהתאונה תוכר כתאונת עבודה, יש צורך בקשר סיבתי בין התאונה לעבודה. במילים אחרות, יש צורך להוכיח שהפעולה אשר בוצעה במסגרת העבודה היא זו שגרמה לפגיעה.
מהי תאונת עבודה?
כדי שהתאונה תוכר כתאונת עבודה, צריכים להתקיים שלושה תנאים:
האירוע הוא תאונה, האירוע קרה תוך כדי העבודה או עקב העבודה.
כל אירוע חריג שקרה לעובד במהלך יום העבודה, בדרך לעבודה או בחזרה ממנה ייחשב כתאונת עבודה. בית הדין לעבודה בשיתוף עם הביטוח הלאומי הגדירו אירועים חריגים את המקרים הבאים: פציעה כתוצאה מפגיעה ממכונות אוטומטיות, נפילה בזמן העבודה, תאונת דרכים במהלך העבודה, התמוטטות של מבנה על העובד במהלך העבודה, הרמת משא כבד או גם ויכוח חריף שגרם להתרגזות מיוחדת וכתוצאה מכך לנזק גופני.
תנאי נוסף להכרה באירוע כתאונת עבודה הוא כי הפגיעה נגרמה "תוך ועקב העבודה". על העובד להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין הפגיעה הגופנית לבין האירוע החריג שקרה במהלך העבודה או עקב העבודה.
חוק הביטוח הלאומי מכיר גם בתאונה שאירעה לעובד תוך כדי הנסיעה מביתו לעבודה או בחזרה ממנה כתאונת עבודה, אך הוא מסייג את ההכרה בשני תנאים:אחד, שהתאונה אירעה עקב ההליכה או הנסיעה לעבודה או בחזרה ממנה והשני, שלא בוצעה סטייה של ממש בדרך הרגילה לעבודה או בחזרה ממנה. אם בוצעה סטייה משמעותית, לא תוכר התאונה כתאונת עבודה.
גם תאונה שאירעה לעובד "באשמתו" עקב רשלנות או הפרה של הוראות המעביד נחשבת לתאונת עבודה. הביטוח הלאומי אינו חוקר מיהו האשם בתאונה. גם במקרים שבו העובד הוא האשם הבלעדי בתאונה, יכיר בו הביטוח הלאומי כנפגע עבודה.
במקרים שבהם לא יכול הנפגע להוכיח קשר בין האירוע החריג לבין העבודה, לא יוכר האירוע החריג כתאונת עבודה כמו למשל, עובד חולה לב שקיבל התקף לב במהלך יום העבודה יצטרך להוכיח שאירוע חריג בעבודה גרם להתקף הלב ואילולא האירוע החריג, התקף הלב לא היה קורה.
לשיחת ייעוץ חינם התקשרו לעו"ד שרית יצחק גרטנר: 08-8679088
הוכרתם כנפגעי עבודה, מהן הזכויות שלכם?
כל עובד שהוכר כנפגע עבודה זכאי לקבל מהמוסד לביטוח לאומי את הזכויות הבאות:
עד לתקופה של תשעים ואחד יום מיום הפגיעה, זכאי הנפגע לקבל דמי פגיעה בגובה של שבעים וחמישה אחוז משכרו הרבע שנתי שקדם לתאונה.
לאחר סיום התקופה של תשעים ואחד הימים יוכל העובד להגיש תביעה לביטוח הלאומי לקביעת דרגת נכות. בהתאם לקביעת הוועדה הרפואית יהיה זכאי הנפגע לתגמולים בגין נכות זמנית או נכות קבועה.
מי שהוכר כנפגע בעבודה זכאי לקבל טיפול חינם בקופת חולים, הוא זכאי לריפוי, שיקום והחלמה מפגיעתו.
במקרים מסוימים זכאי הנפגע גם לתבוע את חברת הביטוח של המעביד או את חברת הביטוח שביטחה את העובד בפוליסת ביטוח תאונות אישיות. העובד הנפגע רשאי לתבוע כל אחד מהגופים האלו וזכאי לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לו מכל אחד מהגופים הנ"ל.
כדאי לדעת: חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי מעסיקים עורכי דין מקצועיים ומנוסים, לאדם חסר ניסיון וידע משפטי יהיה קשה מאוד להתמודד בהצלחה מול הגופים הנ"ל.
עו"ד תאונות עבודה שרית גרטנר יצחק מתמחה בתביעות של נזקי גוף מול המוסד לביטוח לאומי ומול חברות הביטוח. את הניסיון הרב שהיא צברה במשך למעלה מעשור וחצי של שנות עבודה היא תשמח להעמיד לרשותכם ולהגדיל את סיכויי ההצלחה של התביעה שלכם.