מאמרים נוספים
תביעה לנכות מעבודה יכולה להיות הליך ארוך, מסובך ומבלבל, שמתחיל בבקשה לדמי פגיעה ועובר דרך וועדה רפואית, עד קבלת התגמוליים שמגיעים לכם. עשינו לכם סדר במושגים ופירטנו את כל השלבים המרכזיים שתצטרכו לעבור, החל מרגע הפגיעה ועד סוף התהליך.
תאונה היא כל אירוע פתאומי שבו נפגע אדם מסוים מגורם חיצוני ונשארה לו עקב כך פגיעה. תאונת עבודה היא כל תאונה בה עובד נפגע במסגרת העבודה: במקום ובזמן העבודה, וגם בדרך לעבודה וחזור ממנה. במידה ונפגעתם בתאונת עבודה ישנם מספר שלבים שעליכם לעבור כדי למצות את הזכויות שמגיעות לכם:
-
תעדו את הכל
מיד לאחר התאונה אספו עדים וצלמו את אזור התאונה ואת הפגיעות שלכם. אספו רשימה של עדים שמוכנים לתת עדות, ותייקו ושמרו את כל המסמכים הרפואיים, הקבלות והדוחות שקשורים לפציעה שלכם. בשלב מאוחר יותר הם יעזרו לכם לבסס את נסיבות האירוע. דוחות מיון, סיכומי מחלה של רופאים, קבלות וצילומים – כל דבר שרק תוכלו לשמור אספו. לאחר מכן תצטרכו לצרף אותם לטפסי התביעה השונים.
-
שכרו עורך דין
לאחר התאונה מומלץ להתייעצץ ולהיעזר בעורך דין, אשר עוסק בתחום. עורך דין תאונות עבודה מומחה ידריך אתכם החל מהשלבים הראשונים וילווה אתכם בכל צעד וצעד.
-
בקשה לטיפול רפואי ראשוני לנפגע בעבודה
לאחר שנפצעתם בתאונה, בוודאי תרצו לקבל טיפול רפואי, ומגיע לכם לקבל אותו בחינם. על מנת לקבל טיפול רפואי ללא עלות, על המעסיק שלכם להמציא לכם טופס הפנייה לטיפול רפואי (250) ולחתום עליו, או אם אתם עצמאים טופס בל/ 238. את הטפסים תצטרכו להגיש לקופת החולים בה אתם חברים, שם הרופא ייתן לך תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה.
-
תביעה לדמי פגיעה
לאחר שקיבלתם תעודה רפואית ראשונה, תוכלו להגיש תביעה לדמי פגיעה. דמי פגיעה הם תשלומים שמשלם הביטוח הלאומי לאנשים שנפגעו בתאונה במסגרת העבודה, ונבצר מהם להגיע לעבודה לתקופת זמן מסוימת.
תביעה לדמי פגיעה היא גם הודעה לביטוח לאומי על פגיעה בעבודה, והיא מוגשת ע"י טופס תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה. לטופס זה תצטרכו לצרף את התעודה שנתן לכם הרופא המטפל, מסמכים רפואיים שונים ודו"חות מיון – אם יש לכם.
קראו עוד על עורך דין נזקי גוף
בעוד שעצמאי יגיש את הטופס לבד לביטוח לאומי, שכיר יגיש את הטופס למעסיק שלו והמעסיק יצטרך לפרט את שכרו של הנפגע בשלושת החודשים שקדמו לפגיעה, ויפרט את פרטי המקרה.
-
קבלת דמי פגיעה
קבלת דמי פגיעה כמוה כהכרה של המוסד לביטוח לאומי בכם כנכים מעבודה. דמי פגיעה משולמים עבור 91 ימים (מיום למחרת הפציעה.).
-
תביעה לגמלת נכות מעבודה
לאחר קבלת דמי הפגיעה תוכלו להגיש תביעה לגמלת נכות מעבודה. גמלת נכות היא קצבה קבועה או מענק חד פעמי, אשר משולמים בהתאם לדרגת הנכות שתקבע לכם. כדי להגיש תביעה לגמלת נכות עליכם למלא טופס קביעת דרגת נכות מעבודה ולתשלום קצבת נכות מעבודה.
בטופס תצטרכו למלא במידע אודותיכם ואודות הפציעה שלכם, כמו: פרטי האירוע, פרטים אישיים, פרטי העבודה, הפגיעות שלכם ולצרף מסמכים רפואיים.
לאחר הגשת הטופס, תזומנו לוועדה רפואית.
-
וועדה רפואית
וועדה רפואית מורכבת ממזכיר וועדה ומספר רופאים מומחים, ותפקידה לקבוע את דרגת נכותכם הזמנית והקבועה. בוועדה עובר הנפגע בדיקה גופנית וכן עליו לפרט את טענותיו ומגבלותיו ולחתום על דוח הוועדה.
-
ערעור
אם אינכם מרוצים מתוצאות הוועדה, תוכלו לערער על החלטתה תוך 30 יום, ולהגיע לוועדה רפואית לערערים.