מאמרים נוספים
במקרה ונפצעתם במהלך העבודה ייתכן ואתם זכאים לפיצוי מביטוח לאומי. דמי פגיעה, גמלה וקצבת נכות יכולים להיות שווים לכם הרבה כסף, וכדאי להתכונן ולהבין את התהליך לפני שמתחילים. מהי תאונת עבודה, איך מקבלים קצבת נכות ההליך שיש לעבור מול ביטוח לאומי (קראו עוד על עו"ד ביטוח לאומי)? תביעת נכות מעבודה – כל התשובות.
מהי תאונת עבודה
תאונת עבודה היא תאונה שהתרחשה במהלך העבודה, או עקב העבודה. כדי שתאונה תיחשב כתאונת עבודה, צריך שיהיה קשר סיבתי בין התאונה לעבודה, או שהיא תתרחש בצאתו של הנפגע מביתו לכיוון עבודתו ובהליכתו או נסיעתו חזרה. מי שנפגע בתאונת עבודה יכול ותיהיה לו עילה להגשת תביעה כנגד ביטוח לאומי, המעסיק או צד ג'.
לשיחת ייעוץ חינם עם עו"ד תאונות עבודה שרית גרטנר יצחק
דמי פגיעה
במקרה של תאונה בעבודה, יש להגיש לביטוח לאומי תביעה לדמי פגיעה והכרה בתאונה כתאונת עבודה. בטרם הגשת התביעה יש להחתים את הרופא המטפל או רופא המשפחה שלכם על טופס אישור למתן טיפול רפואי לנפגע בעבודה. במידה ואתם שכירים תצטרכו גם להחתים את המעסיק שלכם על טופס זה.
חשוב למלא את הטופס בצורה איכותית, ברורה ומובנת, לצרף תלושי שכר, עדויות, קבלות ומסמכים רלוונטיים שיכולים לחזק את הטענות שלכם ולהוכיח שאכן הפגיעה התרחשה בעבודה .
את הטופס יש להגיש לאחד הסניפים של ביטוח לאומי לא יאוחר משנה מיום הפגיעה.
לאחר שליחת הטופס, יבדק הטופס ע"פ פקיד התביעות ורופא מטעם ביטוח לאומי. במידה והתאונה תוכר כתאונת עבודה תיהיו זכאים לקבלת דמי פגיעה – תשלום שמהווה תחליף הכנסה בתקופה בה אינכם עובדים . דמי הפגיעה משולמים למשך 91 יום לכל היותר, החל מיום למחרת הפגיעה.
תביעת נכות מעבודה
לאחר קבלת דמי פגיעה ניתן להגיש תביעה לנכות מעבודה. תביעה זו מוגשת על מנת שתוכלו לקבל קצבת נכות או גמלה חד פעמית.
מועד הגשת התביעה יכול להיות קריטי להצלחת התביעה – לעיתים כדאי לחכות פרק זמן מסויים עד שתתברר הפציעה והנזק הסופי, אך לפעמים המתנה גם יכולה לגרום לשיפור – זמני או קבוע במצבו הרפואי של הנפגע ולא לשקף את מידת הנזק והסבל שלו. לכן, כדאי להתייעץ עם עו"ד מומחה ומנוסה, על מנת שתוכלו לקבל חוות דעת מקצועית.
במשרדה של עו"ד שרית גרטנר יצחק עומדים לרשותכם שורה של מומחים רפואיים ומשפטיים שיעזרו לכם בשלבי התביעה וייעצו לכם בכל צעד על מנת שתצליחו כמה שיותר בתביעה מול הביטוח הלאומי. לשיחת ייעוץ חינם התקשרו עכשיו: 08-8679088
איך מגישים את התביעה?
כמו תביעה לדמי פגיעה, גם את התביעה לנכות מעבודה מבצעים על ידי הגשת טופס שנקרא "תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה". את טופס יש למלא ביסודיות ובצורה מקצועית וברורה.
וועדה רפואית
זמן מה לאחר הגשת התביעה תזומנו להופיע בפני וועדה רפואית. וועדה רפואית מורכבת ממומחים רפואיים ונציגים של הביטוח הלאומי (קראו עוד על ועדה רפואית ביטוח לאומי), שתפקידם לקבוע אם נותרה לכם נכות בעקבות התאונה ובמידה וכן מה שיעורה. במהלך הוועדה תישאלו מספר שאלות ע"י נציג ביטוח לאומי, וכן תיבדקו ע"י הרופאים.
כדאי להתכונן לוועדה הרפואית מראש: שננו את הגרסה שלכם וערכו לעצמכם סימולציה של חילופי הדברים. כדאי מאוד להתייעץ עם עורך דין שידריך אתכם מה לומר, על מה להרחיב ואילו טענות יוכלו לעזור לכם על מנת שתיקבע לכם נכות. לעיתים תוכלו לבקש מעורך הדין שיתלווה אליכם לוועדה.
במידה והוועדה הרפואית תקבע לכם אחוזי נכות בשיעור של 9% - 19% תהיו זכאים לקבלת מענק חד פעמי. במידה וייקבעו לכם אחוזי נכות מעל 20% , תהיו זכאים לקבלת קצבה חודשית קבועה למשך כל חייכם, כאשר גובה הקצבה תלוי בהכנסתם עובר לתאונה.