לקבלת ייעוץ ראשוני ללא עלות
ולתיאום פגישה
הזן פרטים ונחזור בהקדם

[dynamictext* your-subject "CF7_get_post_var key='title'"]


תאונות דרכים – מאמרים

תאונות דרכים – מאמרים

3 שלבים בדרך לקבלת גמלת נכות מעבודה

3 שלבים בדרך לקבלת גמלת נכות מעבודה

בכל מקרה של פגיעה מהעבודה, בין אם זה בשעות העבודה או בדרך אליה וגם אם חליתם במחלה כתוצאה מתחום העיסוק שלכם אתם זכאים לקבל פיצוי ויש מספר זכויות שביכולתכם לממש – דמי פגיעה, טיפולים רפואיים שניתנים בחינם וכן גמלת נכות מעבודה.

כדי לקבל את הזכויות שלכם יהיה עליכם להוכיח שהפגיעה אירעה בעבודה או כתוצאה מהעבודה, לכן חשוב שתשמרו מיד לאחר הפגיעה את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים כולל דו"ח של חדר מיון ודיסקים של צילומים במידה ויש, צלמו ותעדו את הפציעות ישר עם היווצרותן ואספו עדים לתאונה והודיעו למעסיק על התאונה.

ישנם 3 שלבים בדרך למיצוי הזכויות שלכם:

  1. תביעה לדמי פגיעה

השלב הראשון הוא הגשת בקשה לקבלת דמי פגיעה– תשלומים ותגמולים שמשלם הביטוח הלאומי למבוטחים שנפצעו בעבודה ואיבדו את ההכנסה ואת כושר העבודה שלהם. תשלומים אלה משולמים לתקופה של עד 91 יום ומבטיחים שבתקופה בה אינכם יכולים לעבוד תשארו יציבים כלכלית עד שיתברר מצבכם הרפואי המלא – בין אם תחזרו לעבוד ובין אם הפגיעה שלכם חמורה יותר.

את התביעה לדמי פגיעה ניתן להגיש לביטוח לאומי דרך האינטרנט, הדואר ובסניפים ותצטרכו לצרף אליה טופס תביעה לדמי פגיעה בצירוף מסמכים מהרופא שלכם יחד עם כל החומר הרפואי הרלוונטי.

למרות שאת התביעה ניתן להגיש גם לבד, כדאי מאד לערב עורך דין בשלב מוקדם זה– לדברים שתכתבו בטופס ומה שתטענו מול נציג התביעות של הביטוח הלאומי יש משמעות במקרה שהמצב שלכם דורש ממכם להמשיך לתביעה לצורך קבלת גמלת נכות. המסמכים הרפואיים שתגישו ישמשו את הרופאים גם בועדה הרפואית שדנה בגמלת הנכות ובכל שלב אחר בתהליך התביעה.

לכן כדאי לערב עו"ד ביטוח לאומי כבר בשלבים הראשונים ומיד עם התרחשות התאונה או עם גילוי המחלה שייעץ לכם וינסח יחד אתכם את טפסי התביעה הראשוניים, וייתן לכם ליווי מלא לאורך כל הדרך עד לקבלת הגמלה.

 

  1. תביעה לגמלת נכות

במידה ואושרו לכם דמי פגיעה תוכלו להגיש תביעת המשך לגמלת נכות. גמלת נכות יכולה להיות מענק חד פעמי או קבצה קבועה חודשית – הכל בהתאם לחומרת הפציעה שלכם ומידת הנזק שהוועדה הרפואית תקבע.

את התביעה צריך להגיש תוך כשנה מהתרחשות הפציעה– לאחר מכן התביעה מתיישנת אך עם זאת כדאי במקרים מסוימיים לחכות כמה חודשים מהפציעה עד שהנזק הקבוע יתברר.

במשרד עורכי הדין של שרית גרטנר יצחק עומדים לרשותכם צוות מומחים רפואי שיחליט ביחד אתכם על הזמן הטוב ביותר להגשת התביעה

 

  1. ועדה רפואית

ועדה רפואית היא ועדה שמורכבת מרופא מומחה וממזכיר הוועדה– ותפקידה לבדוק את רמת הפגיעה שלכם ולקבוע את אחוזי הנכות שתקבלו ואם תקבלו או לא מענק או קצבה קבועה. האחוזים נקבעים לפי "ספר הליקויים" שמגדיר בתוכו כמה אחוזים יש לתת על כל פגיעה.
אל הועדה הרפואית צריך להביא מסמכים רפואיים אם המצב שלכם השתנה מאז שהגשתם תביעה לדמי פגיעה, אך אין צורך להביא מסמכים שכבר הגשתם.

לשיחת ייעוץ חינם התקשרו עכשיו 08-8679088

קראו עוד על עורך דין תאונות עבודה

 

לקבלת ייעוץ ראשוני ללא עלות
ולתיאום פגישה
הזן פרטים ונחזור בהקדם

[dynamictext* your-subject "CF7_get_post_var key='title'"]


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *